O nas

Polona Javornik nova direktorica Httpool Slovenija

Ljubljana, avgust 2017

Polona-Javornik

Z avgustom je vodenje Httpool Slovenija prevzela Polona Javornik. Skupaj z Natašo Smirnov, direktorico oddelka strateških naročnikov, bosta okrepili vlogo slovenskega Httpool-a kot svetovalca integriranih digitalnih storitev z jasno vizijo snovanja poslovnih rešitev, ki so usmerjena k naročnikom.

Timotej Gala, ki je vodil Httpool Slovenija do sedaj, se bo posvetil vodenju celotne regije Srednje in Vzhodne Evrope ter strateški poti Skupine Httpool kot ene najmočnejših oglaševalskih mrež in ekskluzivnega partnerja številnim globalnim medijskim in tehnološkim partnerjem.

Polona Javornik ima več kot dvajset let izkušenj na področju vodenja, strateškega marketinga, medijskega zakupa, korporativnega upravljanja in odnosov z javnostmi. Pred prihodom v Httpool Slovenija je osem let vodila skupino OMG in medijsko agencijo OMD, še prej pa je bila v NLB in Tobačni Ljubljana. V okviru vodenja OMG in OMD je bila med drugim odgovorna tudi za strateški razvoj storitev s področja digitala in vodenje digital ekipe, kjer so z naročniki OMD v zadnjih letih izvedli številne uspešne projekte in osvojili nagrade Effie, SEMPL, Websi in Sporto.

O Skupini Httpool

Httpool je junija letos sklenil dogovor o prodaji večinskega deleža družbi IMS – Internet Media Services, ki je hčerinsko podjetje Sony Pictures Televison Networks. Celoten proces bo predvidoma zaključen septembra letos, s to združitvijo pa Httpool in IMS vzpostavljata eno največjih mrež digitalnega oglaševanja.

Devetnajst pisarn Httpool-a vključuje Indijo, Hong Kong, Avstrijo, Bolgarijo, Češko, Hrvaško, Grčijo, Madžarsko, Kosovo, Makedonijo, Poljsko, Romunijo, Srbijo, Slovenijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Ukrajino in Rusijo. IMS s sedežem v Miamiju v ZDA, pa ima med drugim izpostave v Braziliji, Mehiki, Argentini, Kolumbiji, Čilu,Panami, Peruju, Ekvadorju in Urugvaju.

Partnerstvo med IMS in Httpool-om bo tako podpiralo več kot šest tisoč agencij in oglaševalcev po vsem svetu s strateškimi partnerstvi in zastopstvi za Twitter, Linkedin, Spotify, Snapchat, WeTransfer, Viber in več kot pet tisoč globalnih in lokalnih založnikov v trideset državah Latinske Amerike, Srednje in Vzhodne Evrope ter Azije.

Združitev IMS-a in Httpool-a bo tako na enem mestu ustvarila celovite strateške rešitve na področju digitalnih komunikacij za oglaševalce z lokalnimi ali mednarodnimi potrebami, prav tako pa za založnike, ki želijo monetizirati vsebine na mnogih novih hitro rastočih trgih po svetu.

Kontakti:
www.httpool.siinfo@httpool.si
jenko@httpool.comgala@httpool.comjavornik@httpool.sismirnov@httpool.si

 

Nazaj na medijski kotiček