O nas

Podjetje IMS Internet Media Services kupuje večinski delež podjetja Httpool

Miami, London 6. julij 2017

Aljosa-Jenko-httpool

IMS, hčerinsko podjetje podjetja Sony Pictures Television Networks in eno največjih podjetij za prodajo digitalnih oglasov v Latinski Ameriki je oznanilo nakup večinskega deleža Httpool-a, vodilne spletne oglaševalske mreže v Srednji in Vzhodni Evropi.

IMS in Httpool vzpostavljata eno največjih podjetij v industriji digitalnega oglaševanja, ki bo podpiralo več kot 6.000 agencij in oglaševalcev po vsem svetu z ekskluzivnim zastopstvom za Twitter, Linkedin, Spotify in več kot 5.000 globalnih in lokalnih založnikov v 30 državah Latinske Amerike, Srednje in Vzhodne Evrope ter Azije.

“Ta nakup bo IMS-u omogočil razvoj trgov z visokim potencialom v Evropi in Aziji in vzpostavitev resnično globalnega podjetja. IMS in Httpool skupaj ponujata celostno rešitev digitalnega marketinga in prinašata nove priložnosti lokalnim založnikom, oglaševalcem in tisočim digitalnih strokovnjakom ter podjetnikom,” je povedal Gastón Taratuta, direktor in ustanovitelj IMS-a.

“Združitev IMS-a in Httpool-a bo na enem mestu ustvarila rešitev za oglaševalce z lokalnimi ali mednarodnimi potrebami, prav tako pa za založnike, ki želijo monetizirati vsebine na mnogih novih hitro rastočih trgih po svetu,” je dodal Andy Kaplan, predsednik pri Sony Pictures Television.

“Ne bi si mogli zamisliti primernejšega partnerja, saj si delimo z IMS-om isto vizijo. Ta posel za Httpool predstavlja pomemben mejnik in priznanje za naše dosedanje dosežke. Združitev z IMS-om bo pospešilo našo rast in nam omogočilo širitev lastnih rešitev v svetovnem merilu, je pojasnil razloge za prodajo deleža Aljoša Jenko, direktor in ustanovitelj Httpool-a.

“Httpool je ustvaril izjemen mednaroden položaj, razvil dopolnjujoče oglaševalske rešitve ter deli vrednote z IMS-om. Z združitvijo bo skupina s stalno inovativnostjo, kreativnostjo, odprtostjo in partnerskim pristopom neposredno vpliva na širši digitalni ekosistem,” je prepričan Gastón Taratuta.

IMS ima sedež v Miamiju, izpostave pa v Braziliji, Mehiki, Argentini, Kolumbiji, Čilu, Panami, Peruju, Ekvadorju in Urugvaju.

Devetnajst pisarn Httpool-a vključuje Indijo, Hong Kong, Avstrijo, Bolgarijo, Češko, Hrvaško, Grčijo, Madžarsko, Kosovo, Makedonijo, Poljsko, Romunijo, Srbijo, Slovenijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Ukrajino in Rusijo.

O podjetju IMS

IMS Internet Media Services, hčerinsko podjetje Sony Pictures Entertainment Network je vodilno podjetje za digitalno komuniciranje in marketing, ki gradi partnerstva s hitro rastočimi podjetji, ki se želijo razširiti na latinskoameriški trg. Z edinstvenim ekosistemom poslovnih povezav, kreativnimi in vsebinskimi rešitvami, medijskim upravljanjem in investicijskimi storitvami IMS strankam pomaga doseči nove stopnje privlačnosti in rasti. Vodilne znamke, kot so EA, Foursquare, Linkedin, Spotify, Snapchat, Twitter, Yahoo, Twitch, Vevo in Waze za okrepitev svoje prisotnosti v Latinski Ameriki sodelujejo izključno z IMS-om. IMS ima sedež v Miamiju, izpostave pa v Braziliji, Mehiki, Argentini, Kolumbiji, Čilu, Panami, Peruju, Ekvadorju in Urugvaju. Za več informacij obiščite www.imscorporate.com.

O podjetju Httpool

Httpool je vodilna spletno oglaševalska mreža v Srednji in Vzhodni Evropi, s prisotnostjo v Aziji. Httpool nudi najširši razpon spletnih oglaševalskih produktov, uporablja najnaprednejše lastne in licenčne tehnologije, ima obsežne mednarodne izkušnje in zastopa Twitter, LinkedIn, Spotify in druge izbrane globalne in lokalne založnike na 22 trgih vključno z Avstrijo, Švico, Rusijo, Indijo, Hong Kongom, Poljsko, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Češko, Hrvaško, Estonijo, Latvijo, Litvo, Grčijo, Madžarsko, Kosovom, Makedonijo, Romunijo, Srbijo, Slovenijo, Slovaško in Ukrajino. Za več informacij obiščite www.httpool.com.

Kontakti za medije:

Ignacio Sanchez-Zinny, IMS vodilni direktor za marketing na izinny@imscorporate.com

Timotej Gala, direktor Httpool Slovenije na gala@httpool.com

Nazaj na medijski kotiček